Trivselregler

För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär så finns det några enkla men viktiga regler.

Visa hänsyn

Att visa respekt gentemot sina grannar är en självklarhet för att alla i huset ska trivas. Hyresgäster som missköter sig kan mista besittningsrätten till sin hyresrätt. Använd sunt förnuft. Att visa hänsyn är extra viktigt mellan 22.00-07.00. Då ska det vara lugnt i huset. Tänk på att anpassa volymen på din tv, stereo eller dator så att du inte stör kringboende. Att ha fest är trevligt men informera gärna dina grannar i god tid innan. En bra regel är att sänka ljudnivån desto senare det blir på kvällen. Tänk på att du även ansvarar för att dina gäster inte stör grannarna. Undvik att gå med hårda skor inomhus eller smälla i dörrar och liknande eftersom detta ljud lätt fortplantar sig i golv och väggar.

Rökning förbjuden

Det är inte tillåtet att röka i allmänna utrymmen i fastigheten såsom hissar, tvättstugor, källare och trapphus. Vi tar heller inte in nya hyresgäster som röker.

På balkongen

En balkong ger möjlighet att njuta lite extra av vackra planteringar och blommor, tänk på att blomlådor måste sitta på insidan av balkongräcket. Mattor skakar du på gården. Av hänsyn till grannar och brandsäkerhet så är det förbjudet att grilla på balkongen. Har du balkong eller uteplats är det ditt ansvar att hålla dessa fria från snö och is.

Gemensamma ytor

Gården är en träffpunkt för alla som bor i huset och ofta en lekplats för barnen. Därför ska gårdarna hållas bilfria. Tänk på att ta in dina leksaker efter lek. Se till att vara rädd om planteringar och gemensam utrustning. Ser du något som är trasigt kontakta felanmälan.

Trapphusen

Trapphusen är viktiga utrymningsvägar om en brand inträffar. Rök och brandutveckling minskas om inget brännbart förvaras i trapphusen. Detsamma gäller vindar. Av brandsäkerhet så är det förbjudet att förvara cyklar och barnvagnar i trapphuset, det försvårar även för städpersonalen. Hjälp till att hålla trapphuset rent detsamma gäller vind och källare.